چهارشنبه‌های سفید

🔸امروز چهارشنبه بود. برای بعضی خانم‌های بدحجاب یا بی‌حجاب امروز روز مهمی است.

🔸حدود سه سال است که خانم مسیح علی‌نژاد در شبکه من و تو، صفحه اینستاگرام و صفحه فیس‌بوک‌شان یک کمپینی را به اسم «آزادی‌های یواشکی» راه انداختند که طی پنج-شش ماه گذشته این کمپین خیلی دقیق‌تر و منظم‌تر کارهایش را انجام می‌دهد و مدتی است که یک کمپینی را به اسم «چهارشنبه‌های سفید» راه انداختند. چهارشنبه‌ها خانم‌ها با یک شال یا روسری سفید یا بعضی‌ها بدون روسری با لباس سفید بیرون می‌آیند و با این کار اعتراض مدنی خودشان را به قانون حجاب اجباری اعلام می‌کنند، همان جا فیلم می‌گیرند و برای شبکه من و تو می‌فرستند که شب از تلویزیون من و تو پخش بشود. فیلم‌ها اکثراً جالب و کارشده و با ایده‌های مختلف است.

🔸 تک‌تک آن‌ها می‌دانند تغییر قانون حجاب اجباری کار بسیار مشکلی است اما باز آن قدر امیدوارند که روز به روز با قوت بیشتری ظاهر می‌شوند و می‌توان گفت موج رسانه‌ای پرقدرتی را به راه انداخته‌اند تا جایی که بعضی از خبرگزاری‌ها مثل newsy گزارش‌هایی را با همین مضامین منتشر کردند و زنان ایرانی را شجاع خطاب کردند و آینده‌ای روشن را برای آنها تصویر کردند.

🔸کافیست سری به صفحه اینستاگرام خانم علی‌نژاد بزنید و درجه‌ی خلاقیت و تأثیرگذاری بالا را در ویدیوها مشاهده کنید.

🔹حال جبهه‌ی مقابل چه می‌کند؟

🔸بعضی از خانم‌های چادری هم کمپینی شبیه آن راه انداختند که اصلا کمپین نبود. حتی یک صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام ساده هم نداشتند و بدون دغدغه و انگیزه بساط‌شان جمع شد. بعضی‌هایشان روی پلاکاردی نوشته بودند «سیم برق حتی اگر یک رشته‌اش هم بیرون باشد باعث برق‌گرفتگی می‌شود، خواهرم یک تار موی خویش را هم بیرون مگذار»!

🔸 رسانه ملی جمهوری اسلامی را که حرفش را هم نزن. کار را خراب‌تر نکند، بهتر نمی‌کند. اصلا نمی‌خواهد برای ما فلسفه حجاب و اینکه چرا حجاب اجباری باشد را تبیین کند. چندی پیش همزمان با شهادت امام جواد (ع) برنامه «زنده باد زندگی» از شبکه دو پخش شد که یک خانواده‌ای را آورده بود که مادر و دختر این خانواده، پوشیه داشتند بعد از اینکه مجری علت استفاده از پوشیه را جویا شد، مادر خانواده گفت که از نظر پزشکی از چشمان مردان نامحرم اشعه‌ای ساطع می‌شود که باعث پیری زودرس خانم‌ها می‌شود!
از محجّبه کردن زنبور و کفشدوزک در برنامه کودک‌، یا روسری سر کردن مادر عروسکی هم در داخل و هم بیرون خانه هم که احتمالا اطلاع دارید…

🔸 بعد از پیروزی انقلاب یکی از در دسترس‌ترین تغییرات که می‌توانست خیلی به چشم آید حجاب بود. این تغییر می‌توانست بخشی از روحانیون و افراد متدین را راضی نگه دارد. در آن زمان بسیاری از خانم‌ها و دختران حجاب را انتخاب کرده بودند اما بعضی نیز به ویژه در ادارات، مخالف سرسخت حجاب اجباری بودند. ولی متأسفانه در واکنش به این افراد به جای گفت و گو و تببین عقلی چرایی حجاب اجباری، با قوانین سرسخت دولتی همچون قطع حقوق زنان بی‌حجاب، کار را فیصله دادند و به خیال خودشان فرهنگ حجاب را در روح زن ایرانی نهادینه کردند.

🔸 خلاصه اینکه در تبیین مسئله حجاب و مسایل پیرامون آن آن‌قدر خلأ وجود دارد که حتی بعضی روحانیون و محققان دینی هم در پاسخ به پرسش هایی از این قبیل که: «چرا حجاب باید باشد و چرا اجباری باشد؟»
پاسخ شسته و رفته و درست و حسابی ندارند.

🔸اسلام دین کاملی است که برای احکام و واجباتش دلایل عقلی محکم و استوار دارد ولی متاسفانه ما نتوانستیم آن دلایل عقلی حجاب را برای مردمان بازگو کنیم و فرهنگ حجاب اسلامی را بازتولید کنیم. حتی بعضی از آنهایی که چادر سر می‌کنند هم دلایل محکمی برای این کار ندارند و بعضی هایشان از روی تعصب و به واسطه‌ی اینکه پدرشان تعصبی بوده و از کودکی چادر به سر بچه‌اش کرده چادر سر می‌کنند.

#تحلیل_دانش_آموزی
#عرفان_حاجی_پروانه دانش‌آموز دبیرستان شرف‌الدین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا